.

mmm åt en god omelett till frukost!! drack kaffe med conne och sedan cyklade jag hem till johannas mysiga boning där jag spenderat dagen. vi skulle plugga och förbereda för vår presentation nästa vecka men det gick sådär. anna och petronella kom på lunch och man kommer så lätt ifrån pluggandet in på annat. en liten bit på vägen kom vi alla fall!

när jag kom hem lyckades conne på något sätt övertala mig att följa med till actic och gå på ett core-pass (mage och rygg). hade riktigt flyt och slapp betala en "prova-på-gång" (det kostar ca 100 - 150 kr, svindyrt) men gud så jobbigt det var, dock kul att ha testat det!

när vi kom hem har vi lagat mat och duschat och försökt plugga. min plugg-dag idag har inte varit så effektiv som jag trodde. sen är min vita (eller i alla fall stanna-hemma-helg) förstörd. men det är ju svårt att tacka nej till fredags-häng!!

.

när jag vaknade igår ville jag inte gå upp när jag hörde att det regnade ute. det jobbiga var liksom om jag skulle cykla med paraply eller om jag skulle gå till skolan. hade varit okej om jag bara skulle varit på västergård men klart skulle vi ner till kocken efter lunch. hur som, det gick över och när jag slutade vid tre var det klarblå himlen och sjukt nice väder!

jag och anna fick massa ny energi när hade följe halva vägen och när jag väl kom hem behövde jag handla mjölk och toalettpapper så jag drog med conne till affären och ingen av oss kunde sluta kommentera om hur fint väder det var på vägen dit. så himla varmt i luften och jätteskönt! så vi gjorde kaffe och satte oss i trädgården med glajjorna på. haha. (sen blev det dock kallt och vi gick in eftersom klockan blivit 17)

connes sjömanskompis jesper kom hit med mat och vin igår. så vi tre lagade mat och hade det trevligt! var jättekul att träffa honom då jag inte trodde jag skulle göra det under tiden jag bodde när eftersom de alla är ute på praktik men som det ser ut nu kommer jag kanske hinna träffa alla ändå!!

nu ska jag göra omelett till frukost!

.


frukost


provrör från dagens och kemi a sista labb


brunfärgad från kaliumpermangnat, så går det när man inte
är försiktig. var från början alldeles brunfärgad, såg seriöst
ut som jag dragit fingret i avföring. fått "slita" som tusan på
fingret för att det ska försvinna.

hade sista labben i kemi a idag. jag struntade sen i stödundervisningen och var hemma vid tio istället. pluggade lite och kollade sedan grey's. conne kom hem vid tolv och satte sig inne hos mig och åt lunch och sen var klockan helt plötsligt tre och jag hade fått reda på way to much info om mina sambos som jag nog inte ville veta. haha.

kollade klart grey's, lite live bb, gjorde mat, åt, bläddrat i linnéuniveritets katalog, druckit kaffe med conne och nu ska jag börja på min labbrapport!!

.

idag har jag mer eller mindre ägnat dagen åt plugg. jag får helt enkelt skylla mig själv. har fortfarande en del kvar på min "plugg-lista" men har ändå bockat av väldigt mycket idag tycker jag trots mina många "plugg-pauser".

just nu tittar jag på big brother på tvplay, tvn är ju som vanligt upptagen................

.

som sagt, jag har varit sjukt seg idag. drack nog tre koppar kaffe i förmiddags med conne innan vi gick till systemet och handlade vin och köpte pain riche och pizza. när vi kom hem städade vi undan efter gårdagen och sedan åt jag pizzan och drack cola och tittade på gårdagens bb. precis kollat gg och känner att det nog är dags att hoppa in i duschen, kanske känner mig lite piggare och fräschare då, har inte tvättat mitt hår på några dagar...

ikväll ska vi äta räkor och dricka vin! det är inte bra, fjärde dagen i rad. definitivt skärpning nästa vecka!!! (sen lever man ju bara en gång!)

.

alltså jag är sämst. eftersom jag slutade tolv igår skulle jag vara effektivare än effektivast och ta igen allt jag inte gjort de tidigare dagarna eftersom jag kommit med sämsta ursäkerna men än en gång blir det inte som jag tänkt, låg istället och tittade på alla big brother-repriserna innan jag drog till systemet och sen var det för sent för att börja plugga. suck.

hur som, drog ner till anna och drack en cider medan vi väntade på camilla (var "tvunga" att fråga henne eftersom hon satt bredvid oss när vi snackade om att dra ut i torsdags på matten, men hon var schysst) sedan mötte vi upp jonathan och gick sedan hem till lisa där hon och sabrina var. lite senare kom även jacob och linus. några timmar senare fick vi bege oss om vi skulle hinna dra någonstans. gick till studentpuben där vi mötte upp håkan och christine och tog en öl men de stängde vid ett så då drog vi till oleary's där vi hängde resten av kvällen. johanna (den äldre) kom också dit sen för hon hade jobbat först! var jättetrevligt och jag var nog rätt full ändå. när jag och anna dansade fick vi låtsas vara tillsammans för att ingen skulle kladda på oss. fattade aldrig grejen för så fort vi kom ut på dansgolvet hade jag händer på rumpan och runt midjan, orka liksom.

köpte en fat-öl där som kostade 65 kr!!! sjukt dyrt, så jag köpte aldrig nått mer där. men fick nästan ett helt glas cider av lisa när hon skulle hem. så himla kul sen när jag kommer hem runt halvfyra-fyra kanske så tror jag ju att alla sover men icke!! fullt med jackor och skor i hallen och när jag sedan kommer in i vardagsrummet sitter sitter conne och sara (som skulle ha en lugn hemmakväll) och simon men fyra andra random personer. jag som skulle lägga mig fick inte göra det så det var bara att hälla upp ett glas vin och slå sig ner i soffan! tydligen hade de dragit ner till harry's och där träffat några killar som sedan hängt med hem. "connes kille" var från schweiz så vi fick prata engelska och hans polare förstod jag aldrig riktigt inatt om han var utländsk eller svensk.

vid nio imorse ringde pappa, usch vad dåligt jag mådde då. han bara "har du huvudvärk eller?" "eeh nej inte alls! fy, längesen jag var så bakis och jag som skulle upp och plugga. somnade om och vaknade vid halvtolv av att conne ringde och frågade vad jag var haha. "okej men vi går upp båda två nu och dricker kaffe. jag måste ha kaffe" så när jag kommer ut från rummet sitter där en killkompis till sofia man bara "hej!" jättenyvaken och superfräsch, kände liksom dregelranden på kinden. sen hade jag frågat conne om hon var själv, vilket hon sa hon var men sen möter jag de två killarna från igår, tydligen hade de sovit över så vi drack lite kaffe tillsammans allihopa innan de åkte med sofia och hennes killkompis ner till stan.

haha sjukt kul kväll men har ändå lite bakfylle-ångest. hatar att jag alltid börjar prata alldeles för mycket när jag blir full och avslöjar lite för mycket än vad jag gjort i nyktert tillstånd. speciellt när det är till en person jag inte känner så jättebra. jag kan ju hoppas på att personen inte kommer ihåg det.


fotade faktiskt lite igår men detta är den enda som är ok! här ser ni (fr v) jacob, linus, lisa, jonathan, camilla och sen anna som sitter med ryggen emot.

frukost/lunch


.

PARTY

.

har verligen noll disciplin denna veckan. försov mig halvt imorse IGEN, hade matte och biologi, hem och lagade mat (lax bulgur och broccoli) och skypade sedan med emma!!!!! skulle plugga lite därefter men drack vin med conne istället. skypade sedan med moster (och resten av familjen!!) och drack sedan mer vin med conne och nu måste jag gå och lägga mig!!!! påminn mig om att jag ska berätta en grej om jari imorgon, orkar inte nu!

.

jag som tänkte ta minst en - två öl, blev snarare fem - sex. men hur svårt är det att motstå när en öl vanligtvis kostar 50 kr och nu kostar den 20!? var jättetrevligt, är så glad att jag hamnat i en så himla bra "klass", i alla fall vi som umgås på fritiden. blev inte alls jag, johanna, håkan och emil utan först var det jag, johanna och thomas (inget jag direkt snackat så mycket med tidigre) men vi hängde ett tag på KM för de andra (håkan trodde vi) var sjuuuukt sega så sen ringde han och då var det asmycket folk som köade till km så de kom inte in så då drog vi till studentpuben på postgatan (jag, johanna, johanna, håkan, håkans tjej cristine, jacob, thomas och linus) linus är inte heller någon jag knappt snackat med tidigare så det var nice att göra det ikväll, det är hans från landskrona som jag berättade om som har doc's och ring i näsan. hur som, jag var tjejen som baila ikväll för vissa har ju matte-föreläsning imorgon till skillnad från alla andra!!! johanna drog dock också, så hade följe en liten bit på vägen.

ps. den andra johanna är så himla skön (inte hon jag hängde med sen första dagen utan den andra) hon ringde nyss för att kolla så vi kommit hem ordentligt. så himla söt haha.

nu måste jag sova så jag orkar upp 6:30 imorgon, godnatt my dearest!

.

idag var det dags för ett nytt avsnitt inom biologin, och även en ny lärare, michael. dagens bestod av bara biologi, först tre timmar på fm sen två timmar på em men tre timmars "håla". jättestörigt då vi fick sluta en halvtimme tidigare på förmiddagen och på eftermiddag tog föreläsnings ca 20 min (blev dock en timme p g a tekniska problem) men hade han bara visat oss dem animationerna som han skulle göra på fm hade vi kunnat sluta tolv istället för fyra!!!

ännu en pluggfri dag (inte bra) men min ursäkt idag är att cornelia är back in town och vi hade ju massa att catch-up med! följde även med henne och handlade mat eftersom jag tycker det är så kul! fyllde på frukt i min nya fruktkorg jag (mamma) köpte till mig i helgen! mums! och nu ska jag alldeles strax bege mig till johanna och sen ska vi vidare ner till km och dricka öl med håkan och emil. ska försöka komma hem i tid ändå då jag börjar åtta imorgon, jippie!

.

klockan 7:32 vaknade jag idag, och jag börjar åtta. hatar den stressen på morgonen när jag vet att man inte kommer komma hem förrän till kvällen. jag hann i alla fall, dels för att man nu äntligen kan cykla igen! känns sjukt nice, speciellt när jag ska ner till kocken, t ex imorgon!

fick tillbaka min diagnos i stökiometri som vi hade i måndags, den körde jag verkligen på, trodde jag, men visst fick linda även godkänt på denna - yes!!

jag har haft huvudvärk hela dagen och nu är det inte alls kul. blir no study idag utan ska istället lägga mig tidigt, typ snart. ska bara ladda några serier först...

fettisdagen i all ära, jag och sofia har fikat på semlebullar. sen har jag även skypat med angelika och johanna!!

.

blev inte så mycket plugg jag hade tänkt ikväll, utan efter att mamma åkt och jag räknat några tal matte chillade jag i soffan och tittade först på grey's och därefter big brother-reprisen. sedan hamnade jag framför datorn och det blev en liten spontan skype-dejt med kajsa (!!!) innan jag fick hoppa in i duschen för sen skulle jag ner och hämta sofia på stationen.

kom hem för en halvtimme sen så nu har jag stekt en kyckling och gjort en sallad att ha med som lunchlåda imorgon så nu ska jag slänga mig i sängen och titta på californication. (egentligen borde jag läsa klart avsnittet om hållbar utveckling. eller de kapitlena vi ska ha föreläsning på imorgon i kemin...)

.

lördag:
ägnade lördagen mest åt plugg! i alla fall fram till fyra - fem då mamma kom hit! hon hade varit hos inger och gösta och lämnat kevin, moa och ella och skulle sedan komma och hälsa på mig. vi åkte och handlade mat och när vi kom hem gjorde vi pesto chicken wrap och drack vin och hade det mysigt. när simon och hans polare sen dragit på fest så bänkade vi oss i soffan och tittade på film.

söndag:
jag läste lite kemi på morgonen när mamma vilade vidare i min säng (dem dära resesängarna är ju inte dem bästa) och sedan åt vi god långfrukost. gick en runda på stan, åt lunch och sedan åkte vi över en runda till öland. när vi kom hem bakade vi whoopisar (några nya kakor jag hittat recept på och ville testa) som vi sedan fikade på - goda! sen skulle jag försöka plugga lite för jag hade diagnos idag i stökiometri. blev så sjukt frustrerad för att jag inte fattade uppgifterna så skrev ett hjälp-mejl till emelie och under tiden jag väntade på svar gick jag och mamma ut en runda. jag gick igenom emelies lösningar på de uppgifterna jag undrat om och hängde då med till 100 %. jag gör det bara svårare än vad det är när jag löser dem själv. hur som, klockan blev nio och vi tittade på wallander innan det blev läggdags.

måndag:
jag började skolan vid tio idag så vi gick upp i tid så vi skulle hinna äta frukost tillsammans utan att stressa, sedan skjutsade mamma mig till skolan. när jag slutade vid tolv drog vi ner till stan igen och gick en lite sväng och kollade i de affärer som varit stängda igår. vi åt lunch och sedan åkte vi och handlade mat igen (som sagt: passar på när jag har tillgång till bil) och fikade på kaka och kaffe innan det var dags för mamma att bege sig till skåne.

har varit jättemysigt att ha mamma här glad att vädret var på vår sida och skötte sig så hon kom redan i lördags istället för söndag så vi fick i alla fall en heldag. precis som när pappa åkte hem förra veckan så var det jobbigt när mamma med åkte hem idag. plus att jag såklart är själv hemma så det blev jättensamt.

.

när jag mår såhär hatar jag att jag kan vara så himla
otacksam ibland, när jag egentligen har det jävligt bra.

.

sammanfattning av dagen so far:

- skola 8-10
- plugg, plugg och lite mer plugg
- tvätta
- ett försök till skype med angelika
- pratat lite med mammsen
- scrubs, grey's och two and a half men
- plugg igen
- varma mackor och cola

nu ska jag ner och se om torktumlaren är klar!

.

idag har det varit en sån himla låååång dag i skolan igen, 8-17. vi hade fyra timmars föreläsnings med pasi nu i eftermiddag och jag höll på att somna efter en timme, var så himla trött och var nästan på väg att gå när vi fick första rasten. men jag överlevde och vi tittade på en dokumentär om hur mycket mat vi slänger, rätt intressant faktiskt. och sen visade det sig att det var sista föreläsningen med pasi för nu är vi klara med avsnittet hållbar utvekling. känns som jag inte varit med på något alls av det.

när jag äntligen kom hem slängde jag ihop en kycklinggryta och ris, sen gjorde jag de uppgifterna jag kunde till kemi-gruppövningen imorgon. hoppade över räkneuppgifterna för jag har ont i huvudet plus att jag är inte helt säker på hur jag ska göra. så istället tar jag en chill-kväll och ska nu borsta tänderna och mysa ner mig i sängen!!

.

enligt statistik har 75% klarat Ma D - tentan efter tredje försöket.

.

idag struntade jag i min biologi-föreläsning med pasi. stack ner där igår efter matte-föreläsningen för anna hade kört men hängde inte med ett dugg. tyckte dessutom att han var jobbig att lyssna på, så jag kände att det nog skulle ge mig mer om jag läser själv i boken.

tänkte då att jag skulle få en liten skön sovmorgon till i alla fall nio, men så blev inte fallet. vaknade till vid ca 7:15 av att jag hör sofias väckarklocka (alarm på mobilen). det går ungefär en kvart och det ringer fortfarande. FATTAR INTE HUR HON INTE KAN VAKNA AV DET!! hon hade ett annat innan, men detta är lika hemskt. jag försökte somna om men till sist blev jag så irriterad så jag gick upp och bankade på hennes dörr och bad henne stänga av alarmet, sen gick jag och la mig igen. kunde såklart inte somna om, så istället blir det en sådan morgon då man halvsover och får huvudvärk istället - perfekt inför min stora pluggdag!

jag har i alla fall fått lite gjort. kommer ingen vart på mina räkneuppgifter i kemin och förstår inte riktigt hur de räknar i facit så ska ge det ett försök till senare så jag kan göra klart de två kapitlen jag ligger efter där. men först ska jag gå och handla. har skjutit upp det hela dagen för det snöar ute, kommit jäääättemycket mer snö (grr!!!!) jag behöver egentligen inte handla men vill ut och gå (men inte i snön) så tänker att jag behöver lite mer mjölk. och rödlök!

.

det var kul att ha pappa här uppe idag, fastän det inte var så länge. jag tyckte det var jobbigt när han åkte hem, precis som när han åkte hem från london och jag var själv kvar. var själv hemma nu när han åkte men conne och sara kom strax efter så det blev ok. vet inte varför jag blir sådär blödig fortfarade, 20 bast nu ju, this is life!

hur som helst, vi hann fika lite/äta frukost innan jag drog till skolan och pappa körde iväg för att titta på sin skogsmaskin. labben tog knappt en timme så jag var hemma rätt snabbt igen. snackade med conne och sara och störde dem i sitt tenta-plugg. sen kom pappa tillbaka och jag passade på att utnyttja att jag hade tillgång till bil så vi åkte och handlade mat. därefter gjorde jag soppa till lunch som vi åt och hann även med en kopp kaffe efteråt innan pappa begav sig hemåt.

jag tog tag i lite pluggande som uteblivit i helgen, känner fortfarande att jag har hur mycket som helst som ökar på efter varje dag som går. fick i alla fall tillbaka min labbrapport som jag trodde jag skulle få komplettering på som var godkänd och även innehöll en del trevliga kommentarer. roligare när det är så!

gjorde lasagne till middag som jag trodde skulle bli lite misslyckad eftersom jag råkade bränna ostsåsen lite och köttfärsen blev lite rinnig då jag hade för mycket tomatsås och för lite kött, men den blev faktiskt väldigt god! perfekt med lunchlåda till imorgon! efter maten packade jag upp min resväska och bytade lakan samtidigt som jag lyssnade på cirka en tredjedel av den biologi-föreläsningen som krockade med Ma D för några veckor sedan. imorgon kommer krock #2. så klart går jag på matten eftersom vi ska jobba med deriveringar, men fan att de inte kan ordna upp så att föreläsningarna inte krockar med varandra!!!! han filmar inte ens föreläsningarna utan spelar bara in hans röst så vi ska liksom sitta och glo rätt in i datorn i ungefär 3 - 3,5 h per föreläsning och lyssna, som om man kan koncentrera sig då utan att se vad det är han visar/pekar på liksom. jajja.

boel, min kemi-lärare hade lagt upp en inspelning där hon går igenom formelbalansering, känns bättre inför diagnosen imorgon. har gjort uppgifterna vi fått cirka 1,5 gång men känner att jag orkar inte mer nu, så istället ska jag slänga mig i sängen och titta på det senaste desperate housewives och testa sova med mitt nya underställ jag fick från jobbet i vintras. peppar för en 8-17 dag imorgon!!!!

.

gud vad jobbigt det blev nu när pappa åkte.

.

så vi hamnade i gamla hederliga helsingborg i fredags. lite häng på gp, pl13 och mogwai. vaknade halvtolv i lördags och kände att huvudet vägde några extra kilo. längesen jag var bakis tycker jag. fastän jag varit ute några gånger i kalmar har jag inte varit så jättefull och inte heller blivit direkt bakis. kommer inte ihåg senaste jag var riktigt full och/eller hade en rejäl bakfylla. någon gång i höstas.

när jag piggnat till åkte jag hem till pappa och vi fikade på fastlagsbullar. hängde där mer eller mindre hela dagen innan jag åkte hem till mamma igen och skulle plugga men det slutade med att jag gjorde allt utom att plugga.

henrik kom hem från sin skidsemster inatt så när vi vaknat och ätit frulle skjutsade jag henrik till pappa för han skulle hämta sin bil. vi fikade igen och sen stannade jag där några timmar till innan jag åkte hem till johanna där angelika också var. kul att träffa dem igen!! angelika lär jag ju se om några veckor igen men johanna åker om två veckor till usa och om allt går som det ska träffar jag inte henne förrän om ett år.

nu skulle jag egentligen suttit på tåget som skulle ta mig hem till kalmar. men jag och pappa ska åka dit imorgonbitti istället, så ska packa klart nu sen åka hem till pappa och sova där inatt. ska också plugga (!!!!) ikväll.

.

efter ett tappert försök till att plugga, som inte var så lyckat, då jag istället tittade på scrubs och pratade med emma begav jag mig till systemet i klippan och sedan hem till johanna där jag hängde några timmar.

nu ska jag snart ner till emilia där emma och anna också kommer. därefter får vi se om vi bestämmer oss för att dra ut, bio-mys eller hemma-mys! bra blir det oavsett!!!

.

fan fan fan fan. igårkväll höll jag på att smsa som vanligt. sen skrev johanna till mig på facebook om jag fått hennes sms, går in i min inkorg och allt är borta. helt borta, fanns ingenting. det var som om telefonen var ny och det enda valet var "nytt meddelande". jag startade om telefonen men det var fortfarande lika tomt. testade skicka ett sms och fortfarande inget, bara att jag skickat det smset. skrev till kundtjänst på telenor och han sa att jag skulle ringa sony ericssons xperia-avdelning idag vilket jag gjorde tidigare. men han kunde såklart inte göra något. JÄVLA SKIT, alltså jag har knappt renast i den inkorgen sen jag skaffade den mobilen och det är snart TVÅ ÅR sedan. tänk alla sms, det var flera tusen. bara typ i emmas "inkorg" hade jag minst 2500. fan alltså!!! är ledsen.

sen ringde jag csn för att jag har inte fått något bidrag för januari månad. var lite sur för det men det var visst jag själv som missat att göra en studieförsäkran. oops. hehe. men fixade det nu på mina sidor så jag får pengarna nästa vecka. nice!

nu ska jag se om jag skaffa koncentration till att plugga lite.

.

vilket helvete det var att ta sig hem till skåne igår. jävla skitsnö, jävla kyla. för det första så hade det kommit mer snö under natten SÅKLART så jag får bokstavligt talat BÄRA min väska till skolan (vilket har resualterat i träningsvärk i armarna idag otränad som man är) jag kommer upp till matten högröd i ansiktet och halvt genomsvett. kul liksom. går igen vid tio för jag ska ta tåget 11.01 så jag är ute i god tid. tänkte att jag orkar fan inte bära ner min väska till stationen så jag tar första bästa buss, säger att jag är ungdom och får betala 12 kr. kommer fram till stationen, köper något att äta på pressbyrån och väntar i väntsalen. allt ser ok ut med mitt tåg. kollar sedan igen efter ett tag "ersatt med buss" vafan!! går in till reseinformationen och frågar hur långt vi ska åka buss. mellan kalmar och nybro sen väntar tåget där för det är växlingsfel på den sträckan. går ut cirka tio - fem i för att vänta på bussen. SVINKALLT ute och bussen är så klart någon minut sen. får vänta till sist eftersom det bara var jag och en annan som hade stora väskor och vi kunde inte öppna bagagedörren så busschauffören får komma ut och hjälpa oss. först verkar där inte vara plats till oss fyra som är kvar, så vi ska vänta på nästa buss, men som tur var fanns där plats!

när vi sedan kom fram till nybro HAR DET JÄVLA TÅGET KÖRT NÅN MINUT INNAN UTAN PASSAGERARE så efter kalabalik bland andra passagerare som måste till växsjö/alvesta och ombokningar av deras biljetter och bla bla bla frågar jag om det enda jag kan göra är att vänta på det tåget som går 13:19 (då skulle jag varit hemma!!!!) och ja, såklart är det. så det var bara att sätta sig ner och läsa lite kemi. sjukt segt men tiden gick ändå helt ok snabbt och sen blev klockan äntligen 13:19 och tåget körde iväg och jag var äntligen framme 15:16 där pappa kom och hämtade mig!!!!

.

förresten, jag skrev ju att inte många blivit godkända på vår första diagnos? igår fick vi tillbaka dem, gissa vad jag fick? 52/55!!!!!! WOHO!! hade inte alls fel på jonerna som jag trodde utan det var bara att jag hade blandat ihop grundämnena till två förkortningar (Pd och Po) och skrev att man förkortade "Molybden" som Mb men det ska vara Mo (jätteintressant för er med den onödiga faktan!) men sjukt nice att jag gjorde så bra ifrån mig ändå. trodde jag inte alls! ska ha diagnos i att balansera reaktionsformler på tisdag, det är jag dock inte alls taggad för.

förresten #2, jag drar hem imorgon! bokade biljetter tidigare så det är lite snabbt bestämt. kollade på mitt schema för de kommande veckorna och detta är den enda helgen då jag är ledig fredag, annars har jag inga lediga dagar kring helgen, bara i veckorna. segt att jag har labb på måndag som är obligatorisk för hade det bara varit en föreläsning hade jag kanske varit busig och skippat den och stannat hemma en dag längre. men skönt att komma hem en sväng och chilla lite. sist hade jag ju knappt tid att sova. denna helgen har jag bara en sak inplanerad. plus plugg dådå men det är väl en sån sak som är inte ens räknas som "något att göra" nuförtiden, det ska alltid göras! hehe

ps. labbrapport inskickad - check!

.

idag började vi inte förrän nio!! blev jätteglad när jag såg det igår. trodde vi skulle börja åtta, vilket jag gjort de senaste dagarna, så äntligen fick jag lite sovmorgon!! fast såklart skulle jag ner till kocken så jag fick dra tidigare eftersom det fortfarande är omöjligt att cykla. jag gjorde det ändå men gled med bakhjulet flera gånger så jag fick hoppa av, gå en bit, cykla en bit, gå igen osv. måste sett jätteroligt ut.

idag skulle en doktorand och forskare komma och ha föreläsning för oss och sen skulle vi göra något grupparbete. hon berättade om jordens uppkomst och systematik. sen skulle vi i grupper om tre få ett kuvert med olika bilder med organismer som vi sen skulle göra ett "släktträd" av genom att dela in dem i rätt domän (eukaryoter, bakterier eller arkéer) och därefter om de var växter, djur och sen ryggradsdjur, ryggsträngdjur, däggdjur, leddjur osv och till sist redovisa för de andra! gick bra fast det var rätt svårt att få dem på rätt gren.

mitt mål idag är att skicka in min labbrapport som jag skulle gjort tidigare. har diskussion och resultat kvar. eller jag trodde jag var klar med resultatet för jag hade skrivit dit alla beräkningar och sådant när jag inser att vi skulle inte ha några beräkningar med i resultat utan de skulle finnas på en seperat bilaga! grrr!! som tur är behöver jag ju bara klippa och klistra i word men sjukt störigt ändå för nu måste jag ju ändå skriva om resultatet/metoden lite. suck.

men första ska jag titta på scrubs och äta födelsedagsgodis.

.

fy satan vad kallt det är!!!!! imorse när jag gick till skolan var det ca -24 minus!!!! det stack i hela mig, speciellt i benen, så kallt det var! höll på att somna på kemi-föreläsningen för jag vart så himla trött (typ alltid nuförtiden) slutade vid tolv så då stack jag hem, kokade pasta och åt det som blev över av mina goda bacon-sås jag gjorde igår! chillade i soffan med conne innan jag gick och handlade.

förresten, emelie (som jag har i labbarna) kom inom på vår kemi-föreläsning så frågade jag när vi skulle få tillbaka våra periodiska system-diagnoser. hehe, tydligen kanske vi ska göra omprov eller nått på dem för egentligen borde godkänt vara 50/55 och tydligen var det bara 2-3 stycken som fått det...annars låg medlet på 40 ändå, men ja, trodde inte det hade gått så dåligt. inte hon heller tydligen för hon blev lite besviken när hon hade rättat dem. men vi får se vad hon säger imorgon om de kommit fram till något! vi ska ju lära oss det hur som så!

nu tittar jag på grey's på 5an, sen ska jag göra pannkakor och försöka skriva klart min labbrapport! *give me strength*






(bortse från min dubbelhaka </3)

.

igår hade vi sedan tidigare bestämt att vi som bor tillsammans skulle ut och äta för pengar som de tidigare "fått"/pantat ihop. tydligen var gårdagen den enda dag som alla var lediga så vi skulle kunna gå ut tillsammans. vi tog taxi ner till table20, jag åt skagentoast till förrätt och en sån black and white med ox- och fläskfilé till huvudrätt.

sedan drog vi till sjösjukan. alltså jag och conne har skitkul, vi satt och studerade alla människor som var där och hittade på historier/kritiserade alla. sen när någon kom fram och snackade med oss mytade vi bara och alla trodde på oss. de tyckte nog vi var dumma i huvudet med.. hehe. men ja, vi hade kul i alla fall!

pappa ringde vid halvtolv imorse, trodde inte jag sovit så länge. men upp och hoppa och nu har jag druckit lite te (börjar få ont i halsen, buhu) ätit ett äpple och räknat lite i kemiboken. ska snart skjutsa sofia till pallas där hon ska ordna inför en sittning ikväll. jag och conne skulle kanske dragit dit men vi glömde köpa biljetter. men känns ändå bra för jag tycker jag har slösat asmycket denna veckan och skulle jag gått ikväll skulle det gå åt åtminstonde 300 kr till.

.


ägg-knäckemacka, varm oboy och grey's efter skolan idag

.

det var så himla segt att gå upp igår (för att inte snacka om idag) men jag tog mig till matten, satt mest och frös och gäspade så när han äntligen hade gått igenom alla övningsuppgifter räknade jag några tal (som gick ok!) och sen drog jag hemåt. och gud som det snöade. brain-freezing, fick så himla ont i huvudet, kunde inte se någonting för när jag tittade upp fick jag snö ögonen så jag tänkte att jag förmodligen skulle cykla in i någon. haha.

jag gjorde potatismos och fiskpinnar till lunch! mm!! nästan sugen på att göra ris, fiskpinnar, ärtor och vitlökssås som vi åt rätt ofta i london. det låter sjukt äckligt och konstig kombo men gott var det!!! undra om jag tycker det är lika gott nu? har du testat emma?

hur som helst, jag gosade ner mig i sängen och plöjde igenom biologiboken. blev ännu tröttare så jag vilade en stund, sedan läste jag lite till. skulle ner till anna vid fem - halvsex tänkte jag och dricka lite öl innan vi skulle äta vid sju, men conne kom in och vi snackade och sen var jag inte nere hos anna förrän sex (fick gå ner i SNÖSTORM, eller nästan var det, var en snögubbe när jag kom fram).

vi mötte upp lite olika på vägen och sista stoppet var hos johanna där jacob också var. alltså GUD SÅ MYSIGT hon bor!!! hon hyr ett litet hus(stuga) där ytterdörren är så liten att man får böja sig när man går in. och det är ca 2 m högt i tak inne i huset, förutom hallen som är lägre. men johanna är typ 1,60 lång så det är lugnt för hennes del. sen finns där ovanvåning där badrum och sovrum är. jättesött! ska se om jag kan fota nästa gång jag är där!

johanna bor jättenära söderport så det var inte alls långt att gå. åt god mat och köpte studentöl för 39 kr. har varit med om billigare men det var ändå rimligt. under kvällen kom det fram att jag fyllt år tidigare i veckan och håkan insisterade på att köpa en dricka till mig och sedan reste de sig upp och sjöng för mig. blev clearly jättegenerad men tyckte ändå det var gulligt av dem. "20 e ju stort!!!" (alla har typ trott att jag i alla fall är 91a)

fick reda på att johanna typ är polare med dem i bandet jj och så berättade jag att joakim skulle dja där idag (det evenemanget du skickade till mig emma) så snackade hon med de som jobbade där och tydligen var förköpsbiljetterna slut men eftersom hon bodde så nära kunde hon gå dit tidigare ikväll och köpa om jag ville dit så kunde vi dra dit tillsammans. så himla gulligt, men ska ut och äta med sambosarna ikväll så jag kan inte.

.

ikväll var jag på söderport och åt tapaz-buffé! jättegott, och jättetrevligt!! det var jag, anna, petronella, jacob, håkan, håkans tjej, johanna h och jonathan. berättarmer om det imorgon, för nu måste jag gå och lägga mig så jag orkar upp till kemi-föreläsningen imorgon som börjar 8:15 och är nere på kocken. och som vädret varit idag (och snöstorm inatt sägs det?) lär det vara omöjligt att cykla så förmodligen kommer jag få gå. alltså måste jag sticka hemifrån tidigare. men godnatt!

.




kolla så fina mina tulpaner är nu!!!




två av mina nya nagellack jag fick i lördags! fina tycker jag!

.

ok, jag stannar hemma ikväll. har dock inte pluggat för det, har antecknat så himla mycket idag att jag fått skrivkramp/början till blåsa på fingret pennan "ligger" på. men nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på en serie. och hoppas på att matten flyter på lika lätt som den gjorde i tisdags! puss ni fina

.

beslutångest om jag ska dra ut ikväll eller om jag ska stanna hemma och plugga??? har föreläsning 8:00 imorgon och så sjuuukt mycket plugg!!!!!! WWJD

.

nuså, helgen dårå!

i fredags efter först en kemi- och därefter en biologiföreläsning blev klockan tolv och jag begav mig hemåt till skåne! blev ett stopp på 7-eleven där jag köpte en calzone och en ramlösa eftersom jag kom på att jag var rätt hungirg. gick mycket snabbare att köra hem eller var det för att jag låg rätt bra på gasen så fort jag kom på motovägen i ljugby! hur som, när jag äntligen kommit hem fixade jag och donade lite sen åkte jag till munka ljugby till camilla och conny där camilla och moa firade sina kommande födelsedagar. åt god mat och sedan fick jag bege mig igen hem där emma anna och emilia väntade! vi drack öl, åt chips, vinddruvor och mörk chokad. MYS!!

hade ställt klockan på 9:30 så jag ändå kunde få liiite sovmorgon. körde inom hemköp och handlade mjölk och ägg och sedan hem till pappa där frida med var. hade inte träffat någon av dem sedan nyårafton. vi åt frukost och sedan gjorde jag och frida pannkakor som vi åt till lunch tillsammans med johan och palka. när klockan närmade sig två åkte vi ner till ålderdomshemmet där vi skulle ha lite kalas för farfar som fyllde 91. åt en god tårta men så sjukt mäktig! när jag sen behövde dra hem till mamma igen för att jag skulle hjälpa till att förberedda lite till mitt egna släktkalas ville frida följa med, vilket hon fick. känns bra att det är "ok" att hon kan åka med till mamma ibland. för både pappas och mammas del (och även niclas då förstås, verkar så i alla fall) fick mest pengar och presentkort i present, men även en jättegosig filt och en "goodie-bag" med massa godis/choklad, nagellack, lotin och ansiktmasker. kul att träffa alla igen och jag däckade i säng vid ett!

jag vaknade redan 8:15 i söndags morse men låg kvar till halvtio. inger och gösta hade också varit nere i helgen och sovit hos oss så vi åt frukost och sen var det bara att börja packa för mig igen. jag och mamma körde nån gång vid halvett. mysig bilfärd faktiskt. hade tänkt att jag skulle ägna hela tiden åt att plugga (läsa) men så blev inte fallet. när vi kom fram lastade vi in alla mina grejer och jag visade mamma runt här. sedan åkte vi till ikea och åt mat och handlade lite grejer till mig, bl a en tvättkorg. så jäkla jobbigt att ha smutstvätt i en plastkasse så känns bra med en liten tvättkorg istället. vi åkte också inom ica maxi och jag passade på att handla då eftersom jag numera bara har cykel här (jobbigt om man behöver storhandla liksom, måste skaffa mig en cykelkorg)

när vi kom hem igen fick mamma bege sig hemåt till skåne igen eftersom hon skulle jobba på måndagen, annars tyckte jag hon kunde sovit här. men jag packade i alla fall upp och sen tittade jag och conne på film. har varit jätteskönt att vara hemma igen men visst är det kul att vara back in kalmar igen!

RSS 2.0