.

jag och conne har precis ätit pizza. är jättemätt, men klart värt det. speciellt när vi betalade med pant-pengar! och när vi är inne på "snålheten" itself betalade jag precis sista hyran, avrundade inte ens beloppet till en fin summa utan det var exakt på öret! hahah.

igår var jag ju och åt mat hos johanna. jättegod fisksoppa!! dock hade jag ju missat att det var finmiddag (kanske en intern grej) men jag är tydligen alltid "finklädd" för att jag mer eller mindre alltid har klänning. men igår tar jag såklart på mig sporttightsen. haha. men rotade i johannas garderob så sen vart jag godkänd! och till efterätt blev det milkshake och jag valde smaken choklad/hallon, smaskens!

nu får jag väl återgå till mitt pluggande. har skrivkramp och har precis börjat på kapitel tolv...

ps. igår fick jag också vara med och höra lite på jay-z och kanye konsert i malmö. wooho.

.

i måndags var det så himla fint väder! sjuuuukt varmt att vi nästan gick och badade i havet. istället för att börja plugga till nästa och förhoppningsvis sista tentan denna terminen blev det istället en nap och sen glass hos johanna som senare ledde till tenta-öl och häng på stan! fast vi var värda det.

efter skolan igår åt jag och anna lunch hos mig och sedan åkte vi hem till jonathan (och jacob) i smedby. vi skulle plugga kemi fast det gick inte så jättebra, inte för min del. vi gick igenom en ex-tenta och när jacob kom hem fikade vi på rabarberpaj! därefter surade jag mest och ville att anna och jonathan skulle ge upp så vi kunde åka hem. åkte hem till johanna där vi åt kvällsmat och jag fick lite plugg-ork till att läsa igenom ett kapitel. bakade och åt vinbärskaka med! och fick massage #lyx.

idag skulle ju då vara stora pluggdagen eftersom vi är lediga. jo eller hur. ORKAR INTE. jag har gått igenom 7 kapitel av 14 och egentligen tror jag inte jag lärt mig något nytt av det. jag vet att jag kommer ångra mig så mycket om jag får omtenta för det vill jag verkligen inte få men samtidigt kan jag inte bry mig.

nu ska jag hur som helst hem till johanna. vi ska äta fisksoppa (kanske var det gryta?) ikväll! och kanske plugga lite. imorgon har jag skola på förmiddagen, sen ska jag försöka orka ta itu med en personlig sak, hämta ut tenta och prata med lilita om kommande stuider, därefter måste jag PLUGGA!

.

idag: sol och plugg i slottsparken. åt langos till lunch och kikade på båtmässan
ikväll: grillning i kaptensvillan
imorgon: tentamen i fysik a

.



solade i slottsparken på lunchen i torsdags

.



åt frukost i solen idag - jättehärligt väder.
nu dricker jag vin med conne, kvalitetstid, just sånt vi behöver.

.

jag älskar såna helger då man kan strunta i allt jobbigt (typ plugget just nu) och bara ha det så himla bra! det har jag i helgen! åkte till johannas lantställe i torekov i fredags och har haft det jättebra sedan dess, åtminstonde tills jag åkte därifrån. vi har chillat, cyklat och hängt på klippor vid vattnet, druckit öl och mikkos svingoda sangria, bott en natt på femstjärningt hotell, varit på pepes bodegas sommarpremiär, haft tillgång till spa och badat i pool/havet, ätit god mat och glass, myst och som sagt haft det sjukt underbart - ibland måste man få det!! <3

nu är det dock back to reality och plugg som gäller, om en vecka är fysik-tentan gjord och endast kemin återstår. jag kan även glatt meddela att alla andra kurser jag läst denna termin såsom biologi a och b, matematik d samt kemi a är godkända och klara. känns skönt. dock suger det att det verkligen inte finns någon motivation och ork till det resterande plugget. speciellt inte när man går 8-17 nästan alla dagar denna veckan och man är slutkörd när man kommer hem.

.







.

jag var helt ok duktigt igår och pluggade en del fysik. sen tröttnade jag och skulle köra upp till pappa en sväng innan jag skulle träffa johan vid fem. svängde inom morfar och marianne på vägen då jag såg att de kom hem så hann säga hej till dem! en halv kopp kaffe hos pappa blev det innan jag körde hem till johan där jag han och elina åt pizza.

annars var emma anna och emilia här igår!! så himla kul att träffa dem igen!! vi drack lite öl, snackade och åt varma mackor.

jag ska ta och packa upp/ner mina väskor och sen bege mig till hemköp så jag får det ur världen. jippie!

.

regnet förstörde min planerade morgon. skulle ut på en pw men jag mesar när det regnar vilket ledde till att det inte blev någon så istället har jag gjort klart det jag inte orkade i biologin igår och jag blev precis klar.

gissa vad jag nu ska göra? bada!!!!

.

sitter just nu ingen annanstans än i köket i skåne. minsann!!

deltenta #2 i måndags gick ut på att dissekera luftstrupe, hjärta, lever, njurar, lungor = andnings- och cirkulationsorgan, vilket gick bra!

fastän vädret inte alls varit något roligt var jag johanna och anna sugna på att grilla så det blev karré, johannas goda potatismos och tzatsikt till middag, superb!!

efter skolan i tisdags tog jag tåget till skåne. jag och mina två stora bagageväskor. johanna hämtade mig i hässleholm och jag fick åka min premiärtur med henne fastän hon haft körkort i typ två månader. åkte inom emelie för att hämta lite tvätt men det slutade med att hon klippte en bit till på mitt hår (!!) gick därefter hem till johanna och sam och lagade mat och tog igen förlorad tid.

och idag har jag äntligen fått träffa pappa och frida!!! mamma och jag har också varit iväg en sväng i eftermiddag/kväll och vi köpte med oss kinamat hem som jag mamma henrik och kevin åt tillsammans. och drack öl. jag har även pluggat biologi från och till under dagen samt ikväll, men nu ger jag upp. har inte hunnit med allt jag velat hinna med idag men nu ska jag hoppa i säng och kolla klart en film jag började titta på i söndags och sen ska jag förhoppningsvis sova bättre än inatt.

.

vilken helg alltså! började mer eller mindre i fredags då det var lunch-buffé på zorbas med anna och carro. johan kom också förbi efter hans tenta. drog in en snabb sväng till johanna som blev ett par timmar.

kvällen kom och det vart så himla kul att se alla igen!! känns sjukt att det är fyra månader sen jag träffade emilia (och jonna och michelle ännu längre) men kändes så himla bra att få kramas lite igen!! vi drog igång direkt och kvällen ledde oss till harrys (och lite krögers.. haha) fick massa gratis dricka som senare ledde till häng på ett hotell där inga mindre än anna och carro även bodde på just den natten (tyckte det var ett kul sammanträffande när jag insåg att vi var på väg dit efter när harrys stängt) hur som, när jag och michelle gav upp tog vi en liten omväg när vi promenerade hem på morgonkvisten så hon fick se lite mer av kalmar.

stenhårt soffhäng i lördags. jag försökte vara duktig och plugga lite men det gav mig inte så mycket. när tjejerna åkt hem till skåne igen hoppade jag in i duschen och cyklade sedan hem till johan där det blev både huvudrätt och efterrätt (vi gjorde vitchoklad-pannacotta, MMMM!!)

idag har jag pluggat biologi i krusenstiernska gården och sen har jag varit hos johan och tittat på film och ätit ännu en lyckad måltid. älskar när man kan slänga ihop goda maträtter av "det man har hemma". tänkte sova nu så jag kan försöka komma upp i tid imorgon så jag hinner plugga lite på fm innan det är dags för deltenta #2. wish me luck! 

.

varje morgon får jag verkligen tvinga mig upp ur sängen för att komma iväg i tid till skolan. vad är grejen men att jag vaknar kl 7 när jag väl får sova längre????

gick upp vid åtta och ut på en pw. har ätit frukost med sofia, duschat, satt igång en maskin tvätt och renskrivit kontrollfrågor i fysiken. ska möta upp anna och hennes bästa vän carro på lunch vid tolv som är på besök. jag hinner inte hänga med dem ikväll då jag själv ska få besök av inga mindre än emilia, jonna och michelle!!

.

jag hade tänkt dra ut på en pw nu efter skolan, men jag har ont i magen och det småduggar. ok ursäkt att inte gå ut? jag slår vad att om jag gör det så kommer det börja ösregna när jag är halvvägs vilket kommer resultera i att jag kommer bli dyngsur och därefter förkyld samt ont i halsen. inget jag har tid till så ingen pw idag då. så nu vet ni det!!

igår var det i alla fall lite finare väder. slutade lite tidigare så gick en sväng i stan med anna och lisa innan vi satte oss på en uteservering nere i hamnen och pluggade biologi. hade lite catch-up med conne när jag kom hem. numera går vi förbi varandra så vet aldrig vad som händer längre! trist för annars tycker jag det är så himla kul att vi kommit så nära varandra under denna tiden här. sen kom anna och johanna förbi sväng och senare åkte vi och handlade mat! conne fyllde även år igår så det blev både tårta och mojito för min del, dock dissade jag utgång eftersom jag hade skola 8-17 idag, bra val fastän jag vart sugen på att följa med ut. men som student måste man ibland tänka på sina studier samt ekonomin!

.

vilken skön morgon! har hunnit vara ute på en pw, var tungt att gå upp men helt klart värt det när jag kom ut, jättehärligt väder! hunnit duscha och ätit en god frukost! och jag börjar inte förrän om 40 minuter!! dock ska jag ner till kocken idag så jag måste sticka om 20 om jag ska få bra plats på föreläsningen.

hur som, redovisningen igår gick bra, även om den var kort och koncist! drog lite tidigare från skolan för jag var trött, sprang en liten runda och sedan klippte anna mig. skönt!! (därimellan hann jag också spilla ut halva min soppa i sängen, men det är en annan historia) sedan plockade vi upp johanna och mötte upp johan och alex på några öl. jacob kom också förbi senare!

nu ska jag dricka upp mitt te och sen klä på mig, xxx

.

idag hade jag första deltentan i biologi b-kursen, det gick bra! digestion och mikroskopering av växter. anna som skulle ha sitt på eftermiddagen hade fixat lunch till mig johanna och jacob i utbyte mot info (trodde hon haha). det hanns med även kaffe och kaka innan jag cyklade hem och gick ut på en pw. blev jättearg när jag kom hem för att internetet strulat igen nått så in i helvete (har det iofs gjort sen jag kom hem från sthlm) och jag behövde verkligen googla till vår redovisning på kemin imorgon. gick istället ut och satte mig i solen och ringde angelika.

har tagit mig tid i helgen att prata med en del vänner jag inte pratat med på länge, känns skönt faktiskt. och det har resulterat i att jag idag fick sms om att jag överstigit mitt "innestående" saldo haha. typ förstå gången på hur länge som helst fastän jag ändå ringer jättemycket!!

hur som, läste lite biologi och kemi och sedan cyklade jag hem till johanna där anna också kom efter att hon slutat och diskuterade kort inför morgondagen. sedan vart vi hungriga så vi gick och åt thai/kina mat. mmmm gott.

.

hahah löjligast evah men idag städade jag seriöst halva vasken på toan = "min halva". den var/är så vidrig och jag hade gett mig fan på att jag inte skulle städa då jag har gjort det VARENDA gång sen jag flyttade hit fastän sofia sagt massvis med gånger att hon ska göra samt att jag sagt till henne att det är hennes tur. senste skulle hon göra det förra helgen (men inte är det gjort) tänkte städa toaletten med för den är också äcklig, men kändes dumt att ta halva där (hahaha). kanske gör det imorgon #nolife

.

jättefint väder hade vi igår med, typ 19 grader! trist att det var skola åtta till fem. men åt lunch ute och sen köpte vi glass. sen vart johanna och anna var här igårkväll och mös.

idag vaknade jag 7:20 trots att jag är ledig (= självstudier biologi) till vår första deltenta (dugga) på måndag. jag har snart gått igenom alla frågor/begrepp vi fått som hjälp till inlärning. ska pausa från det sen och träffa anna och johanna och förbereda för vår redovisning vi ska ha på kemin nästa vecka, kuuuul!

.

måste ju berätta hur himla stolt och glad jag blev när jag fick höra att min
otroliga storebror tog guld i danstävling i helgen!!!! *jätteglad*

.

jag har knappt varit hemma de senaste dagarna, har sovit hos johanna sen i lördags och kanske varit hemma max tre timmar sammanlagt. men sjukt bra dagar har det varit! i lördags grillade jag anna och johanna flintastek på vår grill vi köpte i fredagskväll. (haha flintasteken var nästan större än grillen) drack drinkar och hade det nice. drog ut en sväng och mötte upp några polare på bistro och sedan gick vi och dansade på krögers.

vet inte vad det var med mig i söndags men sov typ hela dagen. vi hade lång sovmorgon, gick upp och åt frukost, skulle titta på film (jag somnade) tittade på något serie-avsnit (jag somnade) gick ut en runda och köpte glass, åt lunch (jag somnade efteråt) åt glass och skulle sedan titta på en fransk film på svtplay som jag mer eller mindre sov igenom hela. när det var slut vid halvnio gick vi ut en runda till och när vi sedan la oss vid halvelva somnade jag skönt. känns som tröttheten kom ifatt mig efter de senaste veckorna.

vi hade biologi i måndags fm och till och med då vart jag så trött att jag fick ta en powernap (!!!) när vi hade 20 min rast vid tio-tiden. drog hem och duschade efter skolan och sedan mötte jag upp de andra i en park där vi hade bästa platsen, helt lä och solsken! hängde där sedan resten av eftermiddagen och grillade och drack öl. när det blev kallt gick vi hem till johanna där några polare kom och sedan blev vi där resten av kvällen!

när vi vaknade igår gjorde vi lunch direkt och gick sedan till parken och solade hela dagen = jag brände mig. somnade och vart sedan helt blossande röd i ansiktet! efter gårdagens och dagens solning har jag även fått färg på mage och rygg, men som tur är inte bränt mig! dock är det apoteket som gäller nästa gång det är dags för mat-shopping!

idag hade vi inte skola förrän vid tre och vi vaknade redan åtta imorse! chillade och åt frukost och var på plats i bikini klockan tio! jag gick hem vid ett och hämtade skolböcker och tvättade av mig och sedan inom johanna och åt lunch innan vi gick till skolan.

har skrivit klart mina två sista labbrapportet i kemi b och skickat in (deadline 10 maj - skönt!) och sedan översatt en tredjedel av den engelska powerpointen vi har dugga på i kemin imorgon (bra jobbat). fast nu orkar jag inte mer, har lite huvudvärk och ska lägga mig och titta på film för en heldag i skolan väntar imorgon!

RSS 2.0