.

blev såklart stan i tisdagskväll vilket ledde till första ölen på uteservering med anna, håkan och christine! annars har dagarna förflutit med skola, skjutsat simon till flygplatsen, plugg och mat hos johan, mat och häng hos johanna (åt jacobs ärtsoppa igår, jag som inte tycker om ärtsoppa - helt ok faktiskt!) åt dock lite tacos först hemma med sofia sara och conne ifall jag inte tyckte om det, sen åt vi pannkakor till efterrätt! veckans mat-shopping på maxi har även hunnits med, trodde jag inte skulle gå igenom när jag betalade men jag klarade mig precis!

idag har jag haft föreläsningar till tolv, kommit hem och gjort lunch, var så himla trött (gäspade ca 20 gånger under sista timmen, kände mig jättedum eftersom jag satt längst fram) så jag skulle sova en tjugo min men det blev 45 istället. annars har jag mer eller mindre pluggat kemi hela dagen men en paus då jag var på systemet med conne. ska läsa igenom mina anteckningar och sen ska jag nog dra hem till johanna.

men först, betala räkningar.... så tråkigt!!!

.

hade lång lunch igår vilken var väldigt produktiv, med tanke på att jag först bestämt mig för att bara chilla och ta det lugnt, istället gjorde jag lunch, tvättade en maskintvätt och gjorde klart alla uppgifter till kapitel fem i fysiken. tillbaka till skolan för att ha fysik-labb som gick hur smidigt som helst och john sa att vi (jag plus cecilia, min labbpartner) hade fått bästa resultat av alla och för att inte ta åt mig all ära måste jag säga att jag var den skötte alla beräkningar mer eller mindre - score! (hehe)

hade fått ett fint litet brev på min pakethållare när jag var klar vilket ledde mig hem till anna. jag johan och anna pluggade lite, åt glass, gick sedan och handlade och därefter hem till johan där vi gjorde pizza och tittade på film!

idag labbade vi med bland annat flytande kväve på fysiken, fett coolt! den labben gick också snabbt och min grupp kom närmast absoluta nollpunkten! (vad dagens labb gick ut på att bestämma) har varit ute och sprungit en runda och duschat och fyllt på energi i form av knäcke och fil. funderar på om jag ska plugga eller bege mig till baronen och möta upp anna + kompis. vad lockar mest....?

.

hade en asbra kväll igår! jag johanna och jacob drack mojitos och vin och åt ost, spickekorv och massa annat gott! fattiga studenter som vi är skulle vi inte ut eftersom vi inte hade råd men en bekant till johanna som bor i mönsterås var inne i stan så vi mötte upp han på en restaurang på en öl. de höll precis på att stänga men han var där med en som jobbar på stället så vi satt kvar ett tag efter med bossen och en annan servitris. fick gratis italienst vin och jag slapp betala min öl, double-score!!! de skulle vidare sen men vi drog hem till johanna och drack upp min bag in box, åt piggelin och svingod chokladpudding!

kom i säng vid fem och sov till elva idag. har pluggat en del i helgen och har lyckats bocka av en del på min "plugg-lista" men känns som jag gör allt så hastigt utan att riktigt förstå bara för att jag ligger back och vill komma ifatt. nu orkar jag i alla fall inte längre, ska gå och lägga mig och sen är det fysik som gäller hela dagen imorgon!

.

plugg och plugg varvat med sänghäng och mat-pauser!

.

efter skolan igår fick jag och anna agera skådespelare till några media-tjejer (anna kände en) som skulle spela in en kortfilm eller nått. vi fick goda chokladbollar som fika och det var en ok-ursäkt till att inte plugga (hehe). kom hem, gick/sprang en runda, hämtade conne (äntligen hemma!!!!!) på stationen. lagade mat som tog sedan mig minst en timme att äta för jag och conne skulle uppdatera oss på smaskigheter!

började med biologi b idag! kul faktiskt! slutade tre och cyklade hem, drack en kopp kaffe och cyklade sedan hem till johanna där anna också var. anna skrev labrapport, jag läste biologi, johanna skrev lite labrapport och städade. haha och sen gjorde johanna pepparrotsfisk och potatis till middag. sedan blev vi sugna på att baka en kaka men jag var tvungen att sticka hem halvägs för vi skulle ha någon typ av öråd här hemma och jag trodde de väntade på mig, men icke! hockey på tv och en polare som skulle till sjukhus. då hade jag ju hunnit få smaka kakan...

jag har i alla fall hunnit med att själva skriva klart nästan båda labrapporterna på labbarna vi gjorde tidigare i veckan (har två nya imorgon så skönt att ha dem nästan klara trots att deadline inte är förrän nästa vecka) och jobbat lite med kemiuppgifter till kapitel 3 (vi avslutade kapitel 7 i onsdags - liiiiite efter bara = nice work linda)

men nu börjar jag bli slut i huvudet så ska jag värma min vetekudde och sedan lägga mig och titta på the killing!

.

åkte till maxi efter skolan och handlade med anna och johanna. det var någon hälsokväll så de hade matbjudningar med massa gott. vi kom dock lite sent så där hade nog funnits mer tidigare. efteråt åkte jag och anna sen hem till mig för johanna vart lite krasslig och gjorde blomkåls- och broccolimos med baconlindad lax till kvällsmat, jättegott!! vi diskuterade lite om labbarna vi hade idag men vi var rätt slut så anna drog nyss så jag ska faktiskt ta och hoppa i säng i tid för en gångs skull. godnatt!!

.

känner mig ensam. har en klump i magen och en konstig känsla i kroppen och jag antar att det är därför. har varit omringad av människor i nästa två veckor i sträck mer eller mindre 24/7. jag har egentligen inga problem att vara själv, tycker det är rätt skönt ibland men det är alltid lättast på dagarna, kvällarna blir mer jobbiga. jag vet att jag bara kan ringa eller dra hem till någon polare men det känns ändå.

.

nu är jag i stockholm och har det bra! åkte hit med anna igår.
idag fyller världens bästa moster år!

.

nu har jag snart haft lunch i tre och en halvtimme. ska tillbaka till skolan om en stund och skriva dugga (haha så fail) och sen gå på labgenomgång så jag kan bli klar/få rätt på mina rapporter. hade fysik i förmiddags och jag räknade på bra på räkneövningen, kändes skönt! nu känner jag mig inte lika efter där liksom.

ska även försöka få alla att skriva kursutvärderingen till biologi a-kursen så jag kan få det ur världen. vet inte om jag nämde det men jag fick ju bli den ansvariga för det så jag borde få det klart så claes-göran inte bli besviken på mig.

packade upp innan från helgen och insåg att jag nog glömt ett par av mina leggings!!! som tur är tror jag det är dem som det var hål i *lucky girl*

hur som, back toooo school!!

.

hörde hur regnat smattrade utanför fönsret när klockan ringde imorse. som tur var duggade det bara lätt när jag cyklade till skolan. men tycker det är så trist att vi fått så tråkigt väder nu de senaste veckorna, för typ tre veckor var det ju hur fint som helst!!

idag hade vi den mest onödigaste lektionen, obligatorisk gruppövning på två timmar. det var det enda vi hade idag. självklart ska de lägga den direkt efter påsk så vi inte kunnat få en ledig dag till liksom.

efter skolan åkte jag anna johanna och anna på maxi och handlade. kom hem, gjorde lax till lunch och pluggade lite. skypade sedan med emma och emilia! pluggade lite till och skypade sedan lite med niclas och sen mamma. åt kvällsmat, duschade och skrev sedan en labrapport (den lättaste såklart). nu har jag bäddat ner mig i sängen och ska läsa så mycket jag orkar i de kapitlen som vi ska ha dugga på imorgon så kanske man kan få ihop två poäng.

tänndalen

onsdag:
jag anna johanna och jacob åkte upp till stockholm efter lunch. kom fram till vallentuna där johanna bor där vi packade ur bilen och sa hejdå till anna. hängde där ett tag sen kom moster och hämtade mig! vi fikade på på gofika som hanna hade gjort. morfar och marianne hade också kommit upp så det var kul att träffa dem med. efter ett par timmar blev jag hämtad och åkte hem till johanna igen där vi sedan kröp till sängs.

torsdag:
vaknade någon gång vid nio av att johanna kom in till mig. vi (jag) testade lite av hennes kläder och skor som jag inte kunde motstå och sedan åt vi frukost. väckte sömntutan jacob, säkerthetskollade bilen och vid tolv körde vi och hämtade upp tomas, därefter turbo och till sist tankning och sedan bar det iväg! stannde i bollnäs där vi drog in på systemet och åt på max (mmm greenburgare). efter x antal mil och timmar var vi äntligen framme i tänndalen.

fredag:
upp och åt frukost, sedan vidare till skiduthyrningen där jag och jacob införskaffade skidutrustning sedan bar det iväg till funäsberget. det gick faktiskt mycket bättre än vad jag trodde det skulle gå att åka skidor, samtidigt som det var lite svårare än jag trodde. de flesta har nog fått många goda skratt på min bekostnad men får väl bjuda på det. de vart i alla fall imponerade av mig vad jag lärde mig på bara några timmar. efter lite träning i mer flacka backar blev det dags för de "riktiga". det tog sin lilla tid men ner kom jag! och som belöning gick jag och johanna och köpte oss varsin öl. åkte några åk till sedan åkte vi hem, vilade, duschade, åt och sedan var det fest x3 (förfest, fest, efterfest).

lördag:
ganska bakis men efter en sovmorgon och ipren åkte vi (jag johanna jacob tomas fredrik (som kom och överraskade från oslo fredagskväll) och mikko) till röstavallen och åt lunch. därefter åkte vi till tännvallen där jag till och med åkte själv i ankarliften! jag och johanna åkte hem i förväg, hjälpte till med påskförberedelserna och vilade en stund. åt sjukt god påskmat!!!! drack öl och hot shots och sedan åkte vi ner till eriksgården.

söndag:
ännu en bakismorgon där alla nog inte kommit upp förrän vid halvtolv. hela gänget plus en som heter sofia åkte till fjällnäs och åt brunch! jättegott och så värt pengarna. vi skulle spaat där senare på kvällen men där var för mycket folk så vi struntade i det, för vi hade hellre velat vara själva. istället åkte killarna till hamra och jag och johanna åkte till norge en sväng, vi skulle egentligen åkt till röros men det fanns inte tid. mötte upp killarna på after ski där vi hängde ett tag innan vi åkte hem. lite senare på kvällen åkte jag johanna och anders lite längdskidor, kul att ha testat det med!

måndag:
frukost och packning ut i bilen och sedan vart det bilåkning resten av dagen. blev ett stopp i vallentuna där vi bytade bil och åkte sedan med johannas nära vän anna ner till kalmar. sjukt trist att komma hem faktiskt. har haft jättekul och önskar vi kunde stannat längre och hunnit med mer, men är väldigt nöjd ändå!!!!

påsklov

nu är det påsklov! (så gott som) har precis ätit lunch och håller på att packa det sista. sen kommer anna och hämtar upp oss och därefter bär det av mot stockholm! och imorgon vidare till tänndalen!!!! glad påsk på er!

.

lååång dag. skola mellan 8-17. hade kemi-labb hela eftermiddagen. numera kommer vi ha två stycken åt gången så det blir längre labb-lektioner men färre tillfällen. både positivt och negativt. trodde att dagens labbar skulle vara jobbigare än vad de var, men det är rapporten som kommer bli saftig. jättebra att vi ska labba om något som vi inte ens har haft föreläsning om. man bara hallå?!

vi blev klara lite tidigare i alla fall så jag cyklade ner till kocken där jag hade bokat möte med en som har rätt bra koll på de naturvetenskapliga programmen vi har platsgaranti på, så nu har jag fått svar på de flesta frågor och funderingar jag haft.

svänge in på baronen på vägen hem och skulle kolla efter ett par solglasögon, upptäckte att mina var sönder så var tvungen att köpa ett par nya. fick blev några som vara var "ok" eftersom jag kände att jag var tvungen att köpa idag. kom hem, åt, pratade med conne och har tittat på säsongavslutningen på californication. ska plugga lite nu tänkte jag.

.

gud så god mat det var igår!!! jag åt trerätters och trodde jag skulle spricka så mätt jag var. speciellt när jag mer eller mindre druckit en flaska vin med. hur som helst så var det jättetrevligt! så trist bara att det inte varit så fint väder i helgen. när vi avrundade kvällen och de äldre skulle bege sig hemåt traskade jag ner till johanna där anna, hennes syster karin och två kompisar, elin och anders, befann sig drack vi lite bubbel innan vi gick ut och tog en öl på saluhallen där johanna jobbade. det hade varit fransk afton men det hade dött ut lite när vi kom, fast det störde inte oss. gick hem till johanna igen och drack lite mer öl.

jag sov hos johanna för jag orkade inte gå hem och hade redan däckat lite halvt på soffan. anna och elin skulle med sova där för de andra två skulle sova hemma hos anna, men hon bor ju så litet så där fanns inte plats till alla fyra. innan jag och johanna skulle lägga oss fick vi agera rörmokare för toaletten strulade. vi fixade det i alla fall till sist och kom i säng vid fyra.

chillade i sängen medan anna (och hennes "sällskap") fixade en riktigt brakfrukost till oss alla! var kvar där ett par timmar innan jag traskade hem och städade mitt rum, tvättade lite, var ute och gick en runda samt cyklade och handlade. gjorde kasslergratäng till middag och sen har jag försökt plugga. har ingen koncentration alls. nu ska jag i alla fall se om min tvätt är klar, ringa johanna, skriva upp några frågor jag har till syon imorgon som jag ska träffa och sen blir det big brother.

RSS 2.0