.

(förlåt för att jag varit sämst på att uppdatera men
när jag skulle ge er en rejäl uppdatering om helgen
igår (i förrgår?) kunde jag inte logga in på blogg.se
men imorgon så!!!)

PUSS

.

tänkte att jag skulle dokumentera min födelsedag med fina mobilbilder. gick inte riktigt som jag hade tänkt, men detta är vad jag åtstadkom i alla fall...


min frukost!!


lite paketer jag fått med hemifrån som jag öppnade på morgonen!!


hade fått ett blommogram när jag kom hem från skolan!!! blev jätteglad!


åkte till systemet och köpte öl!
(påmin mig om att jag måste berätta om det dära senare!)

.

jag är hemma i skåne! kl sex ska jag vara i munka på lite kalas, äta och visa upp mig. sedan kommer emma anna och emilia hit för mys! och lite öl. NICE!!

.

jag försov mig idag. vaknade 8:56 och vid 9:05 skulle jag möta upp ida. tänkte först om jag skulle strunta i föreläsningen eller om jag skulle köra hela vägen ner till hamnen och betala för parkering (brukar parkera vid sportcentret/väster- och norrgård - vi har vissa lektioner där - för där är det gratis parkering). men nej, skrev till ida att jag blev några minuter sen och skyndade mig som tusan. kom cirka 9:10 och vi var bara några minuter sena till föreläsningen, tar mycket längre tid att gå nu när vi har fått snö. suck. som tur var hade inte snön frusit fast på bilen så jag kunde bara borsta av den, eller som igår när jag kom några minuter sent till matten för låset på min bil frusit fast så simons polare fick hjälpa mig... jag ska ha ett låsspray någonstans, men såklart aldrig när jag behöver det.

hur som, seg föreläsning idag så jag knappt orkade hänga med för jag var så trött och hade huvudvärk. men när jag kom hem vid halvett var alla andra hemma och simon hade köpt fika så vi fikade tillsammans! sen räknade jag ifatt alla matteuppgifter jag legat efter (boken kom igår, äntligen!) och har sedan gjort biologi-frågor nästan hela eftermiddagen/kväll, dock paus för middag mellan fem - sex då det är grey's på tv. åt tomat och basilika soppa, gott!

nu ska jag gå och titta på desperate housewives och sedan sova. går 8-16 imorgon så hoppas på a good night's sleep och ingen försovning!


.





kitchen view/vissna tulpaner

.

josefin skulle ut igår så det var bara jag, cornelia och sara. tror jag vann, eller kom jag och sara på delad första plats medan conne kom långt efter... vi var så hungriga när vi skulle hem så vi gick istället och åt på max. alldeles för gott. gick hem och kollade tv, åt godis, drack vin och chillade. när sara gick hem tittade jag och conne en film till på mitt rum innan det var dags att hoppa i säng.

vaknade tidigt idag av att jag hörde sofia och conne som skulle åka till akuten för sofia hade trillat med cykeln och stukat knäet rätt ordentligt så nu hoppar hon rundor på kryckor. jag sov lite till och gjorde sedan te och läste sedan igenom all biologi vi gått igenom i veckan, även kemin samt gjorde övningsuppgifterna vi blivit tilldelade. lagade mat och skypade sedan med emma (!!!).

annars ikväll har jag ätit popcorn och tittat på det senaste grey's. ska hoppa i säng nu för ska åka till skolan tidigare imorgon så sofia kan åka med mig då hon varken kan cykla eller köra bil. stackare. är det inte ganska exakt ett år sedan jag stukade mitt lilla knä?

ciao!

.

jag har bott här i en vecka och har redan ätit på max tre gånger. inte bra.

.

jag har börjat plugga till vår första diagnos i kemi, periodiska systemet. har försökt komma ihåg alla grundämnena och deras förkortningar, men slutade med att jag tittade på film. nåja, bättre försök imorgon för snart ska jag och conne iväg och bowla med sara (som jag träffat tidigare) och en ny tjej som heter josefin. sen ska vi hem till oss och laga mat!!!

.

matten var ännu värre i torsdags. jag tyckte jag hängde med när john (min lärare) gick igenom på tavlan men sen helt plötsligt var allt blurrigt och jag tittade ner i mina papper och allt var som främmande tecken blandat med massa siffror. det jobbiga är att eftersom vi alla kommer från olika platser och har haft olika lärare som har prioriterat olika inom kurserna (matte b + c) vilket gör att alla (typ jag) inte har gått igenom det som "varit ett av de viktigaste momenten inom bla bla bla" och då kan liksom alla andra det och jag är inte den som skulle räcka upp och säga att jag inte fattar i helklass. sen använder han sig av så mycket mer matematiska tecken/språk som jag inte alls är van vid. men jag hoppas verkligen min bok kommer på måndag, jag har fått låna en kombinerad matte c och d bok av simon och när jag varit hemma i skåne ska jag ta med alla mina gamla matteblock och gå igenom. känns bara segt att vi har tenta om åtta veckor och för varje föreläsning som går hamnar man ett steg bakåt.

men efter matte i fyra timmar på torsdag förmiddagen väntade första föreläsningen i biologi! kul! vi ska ha tre olika lärare och har än så länge träffat en, sofia. nästa vecka har vi typ biologi hela veckan och såklart krockar det med matte d, vilket det inte får göra, men eftersom vi bara är fem som läser, kommer det förmodligen bli att de filmar föreläsningarna vi missar så får vi titta på dem senare. funkar kanske bra, men hade nog hellre gått live.

jag fryser så mycket här att jag efter skolan i torsdags köpte mig en värmefläkt! (och vantar, fattar inte hur jag kunde glömma att ta med mig vantar, men de kostade i alla fall bara 20 kr!) vi har ingen termometer här så vet inte hur kallt det är men jag tror att det ligger på kanske 18-19 och det tycker jag är kallt. men troligen är jag lite bortskämd att vi har det varmare hemma. men just nu har jag bara kortärmad pyjamaströja, leggings + mysbyxor och sockar på mig och för tillfället tryser jag inte alls! (häromnatten sov jag men tre tröjor, två par byxor och sockar.)

igår var vi på systemet och jag (läs: cornelia) köpte en bag in box, lite öl och lite cider. hem snabbt och lagade mat, sen fick jag låna connes cykel och jag cyklade hem till anna, där petronella och jonathan var. senare kom johanna, och därefter håkan och sedan jacob. och ännu lite senare kom sabrina och lisa. vi gick in till stan där vi till slut hamnade på km där den andra johanna mötte upp oss. hängde där någon timme och sedan gick vi och åt innan alla drog hem. var jättetrevligt att hänga med lite folk från "klassen"!!

.

dags för första mattelektionen igår. hade no probs att hitta dit men vi är sjukt många!! läser som sagt det med de som läser naturvetenskapligt basår och vi är nog ca sju från basterminen och sammanlagt tror jag vi är nästan 60 pers! hängde med helt ok men känner att jag verkligen skulle behöva repetera en del basics som jag borde komma ihåg men inte kommer. det sämste är att de andra precis läst klart matte c och själv läste man det för nästan två år sedan. imorgon är det dags igen, från kl 8 - 12.

har nästan all min kurslitteratur för terminen fixad, köpte biologi a + b och fysik a av en tjej igår för 800 kr, beställde min matte d bok (ca 500 kr) så kvar har jag bara kemi b. jag måste även köpa en miniräknare. så himla dumt att jag sålde min i gymnasiet men tänkte inte att jag behövde den mer samt att pengarna lockade betyligt mycket mer. googlade och den kostar 699 kr. SCORE.

idag har jag varit ledig. tog sovmorgon, ute och gick med linda sara och conne, börjat skriva min labrapport och tittat på film. på tal om labrapport så hade jag min första lab-lektion igår. labbade med en som heter jacob, troligen kommer vi bli labpartners framöver.

ska snart ner och handla med conne och sen är det dags för maaaat!!

.

när jag och conne varit och handlat igår, tittade vi på en film och sedan åkte jag, conne och sofia för att kolla vart jag skulle bli av idag så jag inte skulle åka helt vilse! därefter åt vi tacos tillsammans med två tjejer, linda och sara, från connes klass. kollade sedan på twiligt breaking dawn part 1 (trodde jag sett den tidigare, men tydligen inte). efter middagen hann jag också träffa min ena hyresvärd, hon kom och frågade om vi frös för tydligen hade något gått sönder i källaren som skulle fixas idag (inatt sov jag med full mundering plus dubbla täcken, svinkallt) och imorse hade vi inget varmvatten (så glad att jag inte är någon som duschar på morgonen) men nu är det igång igen. dock fortfarande kallt, men elementen är på uppvärmning igen och så är även vattnet så förhoppningsvis är lyan snart uppvärmd så man slipper så med dubbla kläder hela tiden...

MEN, första dagen! gud så nervös jag var imorse. kunde knappt äta ett päron och dricka en kopp te. körde ner en halvtimme innan jag skulle börja för att jag skulle vara ute i riktigt god tid men räknade ju inte med stoppljus och liknande (hehe, märks att man inte är från the big city) och sen när jag skulle köpa parkeringsbiljett tog det såklart jäääättelång tid, men det var ingen fara. hittade lätt vart jag skulle och haffade två tjejer på vägen. tänkte "vafan, frågar dem vart de ska" och såklart skulle de med läsa bastermin. dock lite jobbigt för jag fattade ju att de verkade känna varandra sen tidigare men de hade tydligen bara gått nian tillsammans, så de hade typ inte setts på hela gymnasiet utan det var bara av en slump den ena tjejen (ida) sett johannas namn på mejllistan. de är i alla fall här från kalmar båda två. satt med dem under introduktionen och uppropet och även sedan när vi började med kemi a (samma sal).

vi är cirka 26 stycken och alla verkar vara lite ringrostiga när det gäller kemin vilket känns bra. har labb imorgon och då är vi indelade i två grupper och jag har hamnat med både ida och johanna, rätt skönt. dock tror jag vi ska labba två och två och clearly kommer de välja varandra så jag får väl leta upp en annan som jag kan labba med imorgon. sen ska jag även ha matte d imorgon som jag kommer läsa med de som läser naturvetenskapligt basår så det kommer jag väl vara nervös för imorgon hur det ska gå. ska vara i en annan byggnad då med men tror jag hittar dit. har i alla fall bestämt träff med ida och johanna innan labben "så jag säkert hittar".

efter att vår föreläsning var slut kl 12 så skulle de flesta ha matte c en timme senare (däribland ida och johanna) så vi gick och åt på max (mmm greenburgaren!!) åkte med ida upp där så jag fick gå tillbaka ner till hamnen sen där jag parkerat bilen. hade bara betalt till kl 13 men höll tummarna att jag inte skulle få p-bot nu när ida och johanna frågade om jag ville med och äta liksom.

när jag körde hem sen kändes allt så himla bra. det var som jag hade haft en undermedveten nervositet som bara släppte när jag väl satt mig i bilen. skruvade upp radion och gled hem utan att ens nojja mig för att jag skulle köra fel eller få motorstopp vid trafikljusen (som jag alltid gör när jag kör i stadstrafik) kom hem, drack kaffe med conne, berättade om min dag och nu har jag gjort nästan alla övningsuppgifter vi fått i läxa tills nästa kemilektion (måndag). YES!!!

live från kalmar

okej, så nu är jag framme! tog cirka tre timmar och det var inte alls så svårt att hitta som jag trodde. det var jobbigt när jag åkte, kändes ensamt och lite småjobbigt så jag fick börja sjunga högt för att jag skulle tänka på något annat. när jag väl var framme hälsade jag på mina andra två roommates (förutom conne då) som heter sofia och simon. jag åt pizza som de beställt till mig och tittade på true blood med de andra.

här är fint, mitt rum är jättestort, kanske till och med större än mitt därhemma eller känns det vara så för att jag har snevägg i skåne men inte här. hur som, kallt är här i alla fall (inne alltså)! känns nästan som the phoenix i london!! fick se snö på vägen också, men här är inte snöigt dock. hur som, bäddade min säng och svirrade om, för vid halvsju skulle några av simon klasskompisar (sjömän) komma på förfest. vi skulle till sjösjukan ("sjukan") där det tydligen var hattnatt (fulast hatt vinner, dock hade nog alla missuppfattat/struntat i det för ingen hade det haha) jaja, det kom först tre killar, sen kom där en tjej och senare två killar till (nästan det första den ena av dom sista killarna sa till mig var "gud vilket fint hår du har"). jag har lärt mig två nya drickspel, på det ena fick jag typ dricka hela tiden, men fuskade lite för jag ville inte bli sååå full och göra bort mig första kvällen...

tog taxi ner, kostade typ 20 spänn, asbilligt! (per person då) jag fick gå in som simons gäst eftersom sjukan är ett ställe för humanister, sjömän (lambda), meskaliner (mediefolk typ). conne har köpt ett stödmedlemskap så hon kan gå in där, men de andra får ta med sig två gäster in, så jag kunde komma in utan problem. typ det första som hände var att killen som tog betalt frågade efter mitt nummer (tydligen är han värsta bocken, men kunde ju varit kul ändå)

HUR SOM, jättekul att träffa massa nya människor, allt är liksom nytt och just då kändes allt asbra! skitbillig dricka (en fatöl för 20 kr, fatcider 25 kr osv) längesen jag fick så många komplimanger och folk som ragga på en, både snygga och osnygga och alla är äldre (både positivt och negativt)!

återkommer! nu ska jag skriva en handlelista, så vi kan åka och handla sen! sen ska vi tydligen ha lite tacokväll men ännu mer nya folk ikväll, spännande! och kul!

kalmar, here i come



OBS! ej pilates-bollen!!

jag är tillbaka.

.

RSS 2.0