.

jag har besök i helgen! inger och gösta är här i kalmar och igår var de här och åt mat. först var vi en sväng på ikea och sen åkte vi hem till mig och åt kebabpaj, mmmm!

blev lite småpepp på att dra ut för jag hade druckit några glas vin men stannade hemma! åt popcorn och tittade på big brother istället. idag har vi gått lite på stan och varit en sväng på öland. så himla trist att vi inte har lika fint väder som förra helgen. det har snöat idag. blir sur.

magen kurrar och jag håller på att göra mig i ordning. ikväll ska vi äta på restaurang!! sen blir det nog fest tror jag.

.

tog tid att somna igår, inte så konstigt med tanke på att jag mer eller mindre sov nästan två timmar hos johanna. men kom upp och har hunnit ha fysik idag. drog tidigare för jag vart så hungrig så nu har jag precis ätit pestopasta med ruccola!

ska tillbaka till skolan vid ett och ha kemi till fyra. ska även ha en ny lärare idag om jag inte har fel för mig. nu ska jag dricka en kopp kaffe och städa upp lite på mitt rum. ska även försöka hinna sticka lite tidigare så jag kan svänga inom en återvinningsstation och slänga lite skräp. ingen annan som märker att det väller över....


.

"Frida saknar dig.Hon har inte träffat dig på länge säger hon."
"Så hoppas att du o Frida får träffas.Hon längtar jättemycket efter dig."

.

jag var så grymt sugen på kokt ägg på macka när jag skulle sova igår att jag bestämde att jag skulle göra det till frukost. såklart försover jag mig!!!! i alla fall så pass mycket att jag inte hinner koka ägg. har dock ätit det nyss. mmmm. kokade några extra så jag kan ta kalla imorgon på knäcke, mums.

vi slutade redan tio idag! jag och anna cyklade hem till mig, åt en macka och jag drack en kopp kaffe sen skulle vi till sjukhuset vid elva. därefter cyklae vi till ica södercentrum där de hade världens extrapris på kaffe, tre zoegas för 99 om du handlade andra varor för 100 kr. så vi plockade på oss så jag kunde köpa billigt kaffe så nu är min-tur-att-köpa-kaffe-tur-kirrad för de kommande gångerna!

vi cyklade hem till johanna där vi gjorde svingod lunch à la greek style. jag har med börjat äta oliver lite smått (de gröna, åt tre stycken idag!). vi hade köpt jordgubbar med men hade ingen grädde till så johanna stack iväg och köpte det medan (jag och) anna räknade lite kemi-uppgifter. åt jordgubbar med grädde till efterrätt och tittade på ett avsnitt av "svenska dialektmysterier". sen somnade vi. haha.

när jag kom hem gick jag ut och gick en runda och sen svängde jag bortom coop och hämtade ut min kemi-bok som kommit. nu har jag ingen ursäkt längre till att inte kunna plugga...

och vet ni vad? tv-kvällarna är tillbaka!!!!  (i alla fall för den kommande veckan) ikväll blir det faktiskt big brother i soffan!!

.

kursens första fysik-labb och därefter en föreläsning var det som stod på schemat idag! så skönt att vi bara har förmiddagar i skolan denna veckan förutom fredag då jag går till fyra (!!!). jag som läst matte d har aldrig gått längre än till tolv på fredgar så det känns lite kämpigt. lite bortskämd är man.

efter skolan åt jag anna johanna och jacob lunch. har chillat och varit ute på promenad i det fina men blåsiga vädret. jag johanna och anna gjorde kvällsmat och har skrattat så mycket ikväll att jag fick magkramp. nu är jag hemma och har hunnit duscha. ska titta på californication nuuuu!

.

gud vad varmt det har varit idag! invigde min nya jacka jag köpte för nån vecka sen men har haft beslutångest om jag skulle behålla den/eventuellt byta storlek men bestämde mig förra veckan och idag tyckte jag det var varmt nog att inviga den. fick med mig lite hem från min lilla runda på stan, men det är nog något som åker tillbaka. dels för att jag inte tyckte det passa så bra här hemma och dels för att jag insåg att det lär bli mycket utgifter de kommande helgerna så jag borde verkligen spara på mina pengar. dock var det asnice i natt när jag inte kunde somna kom jag på något konstigt sätt på mina ena kortkord till mitt axfood-kort som jag helt glömde bort för någon vecka sen. ville inte testa olika siffer-kombinationer för jag ville inte spärra kortet men jag var 99% säker på att den jag kom på inatt stämde, och visst gjorde den det!

kom hem och skulle hänga med conne hem till david och jesper men vissa har ju plugg... har istället hunnit med att skypa med mamma, hanna, ewelyn och moster! nu ska jag se om jag kan kolla dp ikväll istället, det segade så mycket igår så jag orkade inte vänta på det, ser lite ljusare ut ikväll! ciaaaao

.

jag hade jättesvårt att somna igår och har drömt två olika drömmar inatt. en bra dröm och en mardröm. kommer inte riktigt ihåg vad de handlade om men hatar när jag drömmer så knäppa drömmar som involverar hemskheter om min familj. och samtidigt bra drömmar som man inser inte "har hänt" när man vaknar.

i alla fall, fick äntligen ett ansikte på den "arge professorn" som skickat mejl till oss angående kemi b-kursen. vi ska läsa den kursen med de som läser basåret så nu är vi många fler än vad man varit van vid. var "sen" idag så fick sitta näst längst bak och hörde knappt något. jag har haft matte med de flesta av dem men där är ändå några nya ansikten.

efter uppropet plus en föreläsning blev klockan tolv och skolan var slut för dagen. cyklade hem och gjorde lunch. drack kaffe i solen och läste de två kapitlen i fysiken som vi gick igenom igår. måste köpa en formelsamling till fysiken för ca 250 kr. beställde kemi b-boken häromdagen för 520 kr. så dyrt!! i och för sig känns kemi-boken mer värt än matteboken jag betalade lika mycket för. den känns det som jag knappt använt!

nu tänkte jag faktiskt dra ner en sväng på stan! ska bl a se om jag hittar en blå/röd-penna med sudd till fysiken!

.

idag var det dags att dra igång med kurs #4, fysik a! har john, samma som i matte d, och han tycker jag är bra så det blir nog, som sagt, bra! på vår första labb på onsdag ska vi mäta densitet i geléhallon, haha kul.

slutade skolan vid tolv, gick hem och gjorde tomatsoppa till lunch. drack kaffe med conne och sen blev det storstädning! mest för conne, hon har dels städat sitt egna rum grundligt, sen har hon med dammat och dammsugit och torkat golv i köket, vardagsrummet och hallen! såååå duktigt! behövdes verkligen. i hallen, i hörnet där brandsläckaren står fanns cola-fläckar sen min första kväll här i kalmar när vi varit ute och kom hem på natten och simon spillde ut hela sin cola på golvet. han torkade såklart det värsta då, men sen tog det han typ två veckor och tillsägelse att torka upp resten. självklart blev det inte ALLT. men nu är det fint och känns mycket fräschare! själv städade jag bara mitt rum, dammsög, dammade lite och vädrade.

jag gick tillbaka till skolan vid halvtre för då skulle vi få lite info om de naturvetenskapliga programmen som finns här på linnéuniversitetet. var helt ok info, ganska översiktligt men jag har inga direkta frågor att ställa än för jag har inte haft tid att sätta mig ner med programkatalogen. ville vänta tills efter tentorna så jag hade en mindre sak att panika över. skrev ett mejl till hon som hade infon tidigare ikväll om jag kunde boka ett litet möte med henne och sen får vi se vart det leder hän!

efter infon åkte jag, anna och johanna till maxi och storhandlade! när vi var klara efter en väldigt lång tid släppte anna av mig och när jag kom innanför dörren luktade det så friskt och gott! (då städade conne fortfarande) härligt! jag gick ut på en liten powerwalk/springrunda och när jag kommit hem och duschat cyklade jag hem till johanna där hon och anna höll på att fixa kvällsmat. griljerad skinka och grönkålssoppa. (aldrig ätit grönkålssoppa men det var faktiskt gott! lär ju definitivt sätta igång magen snart...) jag och jacob som inte gjort något var i alla fall nöjda och belåtna!

provade massa kläder i johannas garderob med. jättemycket fint som jag skulle vilja ha hängandes i min. framförallt färg!! så synd att jag dock inte haft vågot bära allt.

nu ska jag slänga mig i sängen och kolla desperate housewives (emma hoppas du håller på att kolla ifatt!) imorgon är det obligatorisk upprop till kemi b kl 9!

.

så, helvetes-veckan är över. att skriva tre tentor på en och samma vecka hade jag gärna inte gjort igen, men jag har inget val då det är dags igen om x antal veckor. förhoppningsvis ligger inte omtentorna på dessa tentorna nära varandra, hoppas jag. har inte känt mig nöjd efter en enda men det är bara mig själv jag har att skylla.

hur som! sån himla skön helg!!! i fredags var vi såklart ute! drog hem till lisa vid sex. vi drog igång rätt rejält och kom på sen att kvällen nog inte skulle sluta så bra då ingen av oss ätit sen typ klockan tolv, så vi beställde ett par pizzor. hade askul hos lisa och sen drog några av oss till olearys. fick träffa johannas pojkvän och en polare till honom! har dålig tidsuppfattning men vi hängde där och dansade och sen åt vi "kines-korv" innan vi drog till krögers. hade som sagt askul men man kände hur trött man var så var nog hemma i rätt rimlig tid ändå.

sov till halvtolv i lördags!!!! chillade och vid två dök anna upp med massa godsaker! vi spenderade mer eller mindre hela dagen i sängen, chillade, åt, tittade på satc och sov.

idag vaknade jag vid tio. gick upp och gjorde omelett till frukost. den blev jättegod! tittade på bb-avsnitt jag missat och sen ringde anna. drog på mig träningskläderna och cyklade hem till johanna (som är i sthlm #husvakter) där anna väntade. vi gick/sprang en runda vid vattnet och exercisade. lagade mat när vi kom tillbaka och sedan bakade vi bröd. satt ute i solen under tiden det jäste och sedan blev det fika med nybakat bröd och hemlagad svartvinbärssylt! en kille anna träffat lite, johan, kom förbi och sedan gick vi hem till honom för att göra våfflor (vi har försökt ragga våffeljärn hela veckan så vi kunde äta våfflor idag!) men så visade sig att han inte haft något våffeljärn! men nu när vi hade köpt grejer och allt gav vi inte upp så jag och anna knackade på hos grannarna och fick låna ett våffeljärn, så det blev våfflor + påskmust + film!

känns nästan som jag har haft lov och varit ledig i mer än två dagar! skönt att ha fått göra "ingenting". imorgon är det dags för skola igen, fysik a drar igång kl åtta!

tentaslask!!!!

efter sista tentan idag drog vi mer eller mindre direkt ner till systemet. jag anna och lisa kollade lite i affärer och sedan gick vi och åt thaibuffé.

kom hem och skulle "titta på film" = sova. somnade en stund men conne kom och väckte mig. bra ändå för jag måste hoppa in i duschen nu och sen är det FEST!!! sitter med en ansiktsmask nu för jag har varit "snäll" mot min hy och inte sminkat mig alls denna veckan, besides mascara of course. däremot behöver håret sig en tvätt som inte fått se vatten på x antal dagar. hehe.

oh yeah



.

efter skolan idag tittade jag och conne gårdagens bb och jag åt knäckebröds-lunch. fick extrem huvudvärk så la mig och vilade lite och sen ringde anna. jag hon och johanna drog till en second hand affär och kollade läget. köpte en pajform. hem till johanna där hon lagade mat till stackars mig och anna som var jättetrötta. har chillat där hela kvällen och även jacob kom förbi. nu ska jag alldeles snart sova. sköööööönt.

igår fick jag ett stort paket på posten


gissa vad det innehöll? precis vad jag behövde!
en ny batterisladd och ett NYTT BATTERI! känns helt sjukt att inte behöva
ha i min batterisladd just nu! nästan lite galet. tänka sig att någon visste
att det var precis det jag ville ha!

.

igår efter att ha gått igenom cellen/genetik/genteknik-delen på två ex-tentor kändes det lite bättre och som att jag började få mer förståelse på vad det verkligen är som händer samt få mer koll på alla dessa begrepp vår föreläsare hela tiden tjatar om. kikade även lite på kemin och gjorde flashiga kort som skulle göra att jag slapp läsa i boken hela tiden men när jag väl var klar insåg jag att svaren stod på samma sida som "frågan". eller jag fattade liksom var svaret är. haha.

hur som, anna kom hit vid åtta och vi drack vin, åt ost och kex och tittade på satc. sen cyklade vi ner till saluhallen där johanna jobbade. riktigt drag (de firade st patricks day, som är idag) och hon fick sluta lägligt som vi kom samtidigt som hennes polare precis kommit fram till kalmar. så vi drog hem till johanna och drack vin. en av killarna, björn, han var så himla rolig asså. haha. så gay! (vilket han är). var hemma vid halvtvå tror jag vilket jag ändå tyckte var ok, men gick in till conne och snackade och sen var klockan helt plötsligt tre.

gick inte upp förrän halvelva och kände att jag nog druckit ett glas för mycket igår. gått igenom ekologi/etologi-delen på en tenta idag vilket väl är bra. ikväll blir det tacos hos johanna, a girl's gotta eat...

.

jag pluggar mest nuförtiden. försöker i alla fall.
så ni vet.

.

jag börjar inte förrän tio idag och då hade vi bara stödundervisning i kemi, frivilligt, men jag tänket att jag lika gärna kan gå dit och kanske göra någon nytta. jag orkade inte göra något speciellt igår när jag kommit hem så jag gick upp vid sju (läs: halvåtta) idag för att läsa lite kemi.

nu är klockan snart tio och jag håller på att borsta tändera. ska fylla på min kaffetermos och sen gå till skolan. det är sol ute och fåglarna kvittrar!!!

.

lördagen var en som sagt lite småjobbig dag som inte blev som jag hade tänkt men den vände snabbt när johanna frågade om jag inte skulle med ut! inget som alls var planerat (jsg och conne skulle ha plugg-helg deluxe då vi båda snart har tentor) men jag kunde inte säga nej till johanna (skulle inte hon plugga, behövde inte jag heller det). vi skulle ut och äta först fick jag veta och sen dra vidare. jag trodde det var typ vi vanliga men så var inte fallet. johannas mamma skulle komma ner i helgen och sen hade hon även blivit överraskad av hennes ena bror och två polare.

vi drack vin och åt popcorn i väntan på att alla skulle bli klara sedan gick vi och åt på larm, god mat och ännu bättre var att det var 20% för studenter. åt ryggbiff och drack lokal öl. sedan gick vi vidare till krögers där det blev att vi stannade hela kvällen. gick hem till johanna när de stängde och hade lite efterfest. alldeles för mycket vin och jack daniels. johanna drog sig till sängen vid fem-halvsex och då skulle även jag och anna cykla hem men det blev en sleepover istället.

hade en mysig morgon och vid halvelva gick jag och fredrik in där johanna höll på att fixa värsta brunchen! fattiga riddare, bacon, raggmunkar, nygjord lingonsylt och massa gott. kände tyvärr inte att jag var så sugen på något men smakade fattiga riddare för första gången, gott!

jättefint väder har vi haft idag, ca 10+ i skuggan. har hängt hos johanna hela dagen och på eftermiddagen gick hon och köpte frukt för ca 200 kr och gjorde en jättestor fruktsallad till oss.


summan av kardemumman - nice helg!!!

.

tidigare idag började jag seriöst att gråta för att mitt internet inte fungerar. ibland bara, typ några minuter och sen lägger det av. och när de väl fungerar är det så fruktansvärt segt. det är sämre anslutning inne på mitt rum men jag tycker ändå att det fungerat bra sen jag flyttade hit och desto bättre har det funkat i köket och vardagrummet men nu funkar det knappt där, inte ens i vardagsrummet om jag sitter en och en halv meter från routern. det gör inte saken bättre att de andras internet fungerar precis som vanligt. förstår liksom inte om det är min dator eller internetet, när jag felsöker har det inte med min dator att göra. men det gör mig så frustrerad att jag inte vet vad det är som är fel och att jag inte kan göra något åt det. och att jag annars inte har någon som kan hjälpa mig. visst att det är sjukt irriterande att jag inte kan surfa som jag vill, men just nu behöver jag faktiskt det i skolsyfte. vi får så mycket uppdateringar på vår moodle-sida angående våra stuider, jag måste kunna kolla mitt schema, min mejl osv. jag har kemi-test som jag måste göra innan kursen är slut och för att kunna göra det måste jag ha en internetanslutning. och sen är det dags att börja tenta-plugga och då kan internet vara väldigt bra att ha till hands. jävla skit.

när jag väl kom in på internet och lyckades få fram ett ungefärligt schema för våra tre kommande kurser blev jag sur för att de har lagt in mer föreläsningar i schemat kring påsk så nu kan jag inte alls stanna hemma lika länge jag som hade velat, eftersom det är en labb måste jag gå på den vilket gör att jag bara kommer kunna åka hem en helg. jag trodde jag skulle kunna få en vecka om jag bara hoppade över en förmiddag. och tågen är sämst på hemvägen med massa byten som jag ens undrar om jag kommer hinna med/hitta. och jag måste åka hem då för vi har obligatorisk gruppövning kl 8 dagen efter.

ledsen_tjej_92

.

imorse när jag läste annas inlägg om hennes weekend i london blev jag lite smådeppig och kände hur mycket jag saknade det. det känns som det var evigheter sen, samtidigt som det inte alls gör det. känns som så mycket har hänt sedan dess. och resultatet av allt saknande gjorde att jag insåg att jag saknar skåne.

.

ännu en onsdag med biologi på fm och sen på em. stack hem däremellan och åt lunch, läste det vi gått igenom, drack kaffe, tittade på the big bang theroy med conne (som enligt henne är bästa serien) somnade en stund och då var det inte roligt att gå tillbaka till skolan för en två timmars föreläsning som sen bara varar i 45 min.

har pluggat lite ikväll och nu ligger jag i sängen. ska antingen sova eller kolla bb om inte internetet börjar strula igen....

kaffe/sol/genteknik/logistik




.

kort dag i skolan idag, 9-12. kom hem och gjorde lunch och pluggade lite, tog en huvudvärkstablett för huvudvärken sen i lördagskväll inte släppt än, kollade dp och sov lite. pluggade lite till, åt soppa med conne och cyklade sedan hem till johanna. vi skulle gå igenom vårt material till vår redovisning imorgon på seminariet, gick sådär, vi kom lätt in på andra spår. sen kom anna och jonathan med glass, varma hallon och vit choklad. mums! cyklade hem och gjorde mat igen så jag kan ha matlåda med mig imorgon. så himla skönt, jag brukar vanligtvis ha matte kl 8 på tisdagar men eftersom det är KARMA-dag imorgon ska vi inte ha några lektioner, men eftersom vi missade matten idag för vi hade kemi-seminarium, som var obligatoriskt, gick vi med på att ha en föreläsning imorgon kl TIO! skönt med sovmorgon!! sen har vi seminarium igen för boel har väl missat att det ska vara en lektionsfri dag. jag och johanna ska ha vår redovisning, lite nervös inför det faktiskt men tror det nog ska gå bra. så länge jag slipper göra det själv. 

ps. emma, eftersom dumma boel lagt in obligatoriskt seminarium imorgon så kommer jag nog missa peter wahlbeck!!!! kan tyvärr inte fixa hans autograf till dig!!! så_himla_ledsen

.

var jätteirriterad igår och idag hade det inte varit roligt för simon. dels har hans polare ätit från våra andras grejer i kylskåpet/skafferiet och så hade någon idiot hällt öl i sofias duschtvåls-flaska. vem vet mer vad de hittat på....

han har/ska i alla fall köpa nya grejer till oss. trist att det är han som får skiten när inte han har gjort det men någon måste ju ta ansvaret. han ska även laga mat till oss ikväll (på eget initiativ) så det är ju rätt schysst.

vaknade i rimlig tid idag och har läst massa biologi, tvättat lakan, suttit ute i solen med conne och druckit kaffe (jättevarmt och fint!), räknat matte, varit nere hos johanna en runda (kallt var det då) och nu sitter jag på connes rum för internetet funkar inte på mitt rum. ska orka dammsuga mitt rum ikväll när jag ändå ska bädda nya lakan. och plugga mer. och kolla big brother. yesyes, bara att sätta igång! xoxo

pappa ♥

pratade med pappa tidigare.
saknar honom.

.

ikväll har jag jättetråkigt. skulle med conne och sara på fest men stannade hemma för jag vill vara pigg och alert imorgon. tänkte även plugga lite ikväll men såklart ska simon ha förfest och som vanligt hänger de i vardagsrummet. men sen helt plötsligt hör jag hur de sätter sig vid köksbordet, typ precis utanför mitt rum, och ska spela kort. jaha, som om man ska kunna plugga/läsa då. är jätteirriterad, de spelar asdålig musik och om man lyssnar vad de pratar om kan man tro att de är 14 bast. hoppas de går snart så man kan få lite ro!!!!!!! vill ha min pannacotta och dricka i kylen och kunna gå på toa utan att jag måste vara trevlig och säga hej. SUCK. i-landsproblem deluxe.

.

jag har ingen som helst motivation till att plugga. jag behöver verkligen göra det men har ingen som helst koncentration. istället har jag skypat med mamma och johanna och snackat alldeles för mycket skit med conne sara och sofia. hahah alltså fy vad taskiga vi är mot personen som inte befinner sig hemma.......

igår var trevligt! först god mat hemma hos johanna där kocken hon själv lagade maten. jag och anna drack vin istället. sedan drog vi hem till håkan och christine på en spelkväll. kul med lite nya ansikten och skönt att det blev en lugn kväll, till skillnad från förra helgen.

just nu

ska hoppa på cykeln hem till johanna där jag gissar att både anna och jacob är. lite kvällshäng och middag och sen ska vi hem till håkan och christine!

.

my god vilken träningsvärk jag har idag!!! känns klart rätt skönt ändå men ånger att jag åt ett kexchoklad tidigare ikväll..... så svårt att motstå.

jag har varit jättetrött i skolan idag (sov dåligt och varit uppe inatt). kom hem vid fyra och åt min favvo-tomatsoppa med tillbehör, MMM! frös supermycket sen så drack te och la mig i sängen och råkade somna en stund. kollat de senaste bb-avsnitten och nu ska jag kolla kvällens bb/läsa biologi och sooooova!!!!!

RSS 2.0